5 módszer amivel természetesen és teljesen mentesen tudsz édesíteni!
Mi mindenre jó a kókusz és hányféle formában használhatod fel az étkezéseknél? Milyen előnyei vannak? Cikkünkből minden kiderül!

Az édesítőszerek és cukrok elkerülése vagy csökkentése számos egészségügyi előnnyel járhat, legyen szó diétázásról, cukorbetegségről vagy inzulinrezisztenciáról. Emellett azoknak is hasznos, akik szeretnék minimalizálni az allergéneket az étrendjükben, vagy csak egyszerűen különleges és természetes ízeket keresnek. Ebben a cikkben öt módszert mutatunk be, amelyek segítenek anélkül megédesíteni az ételeket, hogy hozzáadott cukrot vagy mesterséges édesítőszereket használnál.

Édesítés egészséges diéta esetén

Az egészséges étkezés részeként fontos elkerülni a túlzott cukorfogyasztást, de mégsem kell lemondani az édes ízekről! Vannak ugyanis olyan természetes édesítők, amelyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot. Nézzük is meg őket!

  1. Méz: Ez egy természetes és egészséges alternatíva, ami antioxidánsokat és vitaminokat tartalmaz. Használhatjuk teákhoz, joghurthoz vagy süteményekhez egyaránt.
  2. Datolya paszta: Egy másik kiváló természetes édesítő, amelyet salátákhoz, müzlihez vagy sütikhez adhatunk hozzá. Ezenkívül fontos ásványi anyagokat, vitaminokat és rostokat is tartalmaz.

Édesítőszerek cukorbetegek számára

A cukorbetegeknek különösen fontos figyelniük a vércukorszintjükre, és ezért kerülniük kell a hagyományos cukrokat. Mutatunk két alternatív édesítőszert, amik nekik is megfelelőek.

  1. Stevia: Ez az édesítő csökkenti a véráramban keringő glükóz mennyiségét, így nincs rossz hatással a cukorbetegekre sem. Ráadásul serkenti a hasnyálmirigy működését, de előnyös az emésztésre és a fogak egészségének megőrzésére is. Számos termékben megtalálható, beleértve a cukormentes italokat és édességeket is.
  2. Eritrit: Alacsony kalóriatartalmú édesítőszer, amit cukorbetegek is fogyaszthatnak, ráadásul még mellékíze sincs. Nem emeli meg a vércukorszintet, így ideális alternatíva a hagyományos cukor helyett. Emellett hőtűrő: tehát sütéshez is remekül használható.

Mit érdemes használni ételallergia vagy intolerancia esetén?

Az ilyen panaszokkal élőknek különös figyelmet kell fordítaniük az ételeik összetevőire. Az édesítés során emellett érdemes olyan alternatívákat választani, amelyek nem okoznak allergiás, vagy túlérzékenységi reakciókat. 

  1. Kókuszvirág cukor: A használata mellett szól, hogy tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban rendkívül gazdag. Ezek például a kálium, a magnézium, a cink és a vas. Emellett a B-vitamin család néhány tagja (B1, B2, B3, B6) és a C-vitamin kiváló természetes forrásaként is szolgál. A kókuszvirág cukor könnyen emészthető, és egyszerűen beilleszthető a szénhidrátcsökkentett étrendbe is.

Mindenmentes desszertek, ha ennél egy igazán finomat!

Régóta keresel már egy olyan cukrászdát, ahol büntetlenül megkóstolhatsz bármit még akkor is, ha csokis? Az Édes Élet Cukrászdában nagyon figyelünk arra, hogy a sütemények összetevői semmiféle allergént nem tartalmazzanak. Elkerüljük a tejet, a tojást, a dióféléket, a glutént, és mindent, ami problémát okozhat az arra érzékenyek szervezetében. 

Ennek ellenére a több, mint 20-féle tortánk igazán ízletes, amit érdemes végigkóstolni! Ha szülinapra, egy sikeres vizsga vagy előléptetés megünneplésére, vagy bármilyen alkalomra keresel mindenmentes édességet, akkor jó helyen jársz!

Tudtad, hogy már sorbanállás nélkül is megvásárolhatod a kendvenc tortaszeleteidet? Ehhez nem kell mást tenned, mint otthonról megrendelni, majd eljönni érte a mindenmentes cukrászdánkba. Mire ideérsz hozzánk, addigra összekészítjük a megrendelésed és így nem is kell várnod rá. Várunk szeretettel az Édes Élet Cukrászdában!

Megosztás

további Cikkeink