5 tipp, hogy tényleg betartsd az újévi fogadalmaid!
Mi mindenre jó a kókusz és hányféle formában használhatod fel az étkezéseknél? Milyen előnyei vannak? Cikkünkből minden kiderül!

Az újévi fogadalmak minden évben ugyanazok? Még mindig nem mennek a mentes ételek a receptkönyvből? Ne aggódj, nem csak nálad van ez így. Éppen ezért hoztunk néhány tippet annak érdekében, hogy idén tényleg betartsd az újévi fogadalmaidat és büszkén zárhasd majd ezt az évet! Vágjunk is bele!

  1. Alakítsd ki a konkrét célokat!

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a célok eléréséhez először olyan célokat kell meghatározni, amit teljesíteni is tudsz. Nem elég azt mondani, hogy “idén átállok mindenmentes étkezésre”, vagy “idén többet fogok mozogni”. Pontosan ki kell tűznöd a konkrét céljaidat dátummal és megoldással együtt, valahogy így: 

“A hónap végéig beszerzek egy mentes receptkönyvet, hogy ezután abból készítsem el az ételeimet. Ezáltal áttérek a mindenmentes életmódra.”

“Hetente háromszor lemegyek sétálni a párommal.” vagy “Beiratkozok egy tánctanfolyamra a jövő héttől.” esetleg “Minden kedden és csütörtökön elmegyek futni egy ismerősömmel.”

Ugye, hogy nem is olyan nehéz a célkitűzés?

  1. Haladj lépésről lépésre!

A legtöbben a második legnehezebb dolognak a fogadalmak és célok betartását tartják. Nem elég ugyanis, ha felvázolod a célokat, hiszen ha több konkrétumot is meghatároztál, akkor ez idővel rengetegnek tűnhet és az így kialakult belső nyomás nyomasztóvá válhat. 

Éppen ezért érdemes kitűzni a célokat, de közben fontos, hogy oszd el kisebb részekre. Például ha le szeretnél fogyni 10 kilót, akkor ez rengetegnek tűnhet így és azelőtt elmegy a lelkesedésed, mielőtt bármit is tennél ennek érdekében. Gondold át inkább így: “Minden hónapban lefogyok 1 kilót!” Ugye, hogy már nem is hangzik olyan rosszul?

  1. Nem baj, ha hibázol!

Az életmódváltás nem egyszerű feladat, de tudnod kell azt is, hogy nem baj, ha hibázol. Attól ugyanis nem fullad kudarcba az újévi fogadalom, ha néha-néha “visszaesel”. A folyamat része az is, hogy néha hibázol, de a legfontosabb az az, hogy utána újult erővel, kitartóan haladj a célod felé!

  1. Keress társakat!

Az egyedüli küzdelem nem mindig ér célba, így érdemes inkább keresni néhány hasonló érdeklődésű ismerőst vagy rokont a célok megvalósításához. Például ha tudod, hogy a párod is szeretne mentesen étkezni, akkor akár együtt is átállhattok az új, mindenmentes étrendre. 

Ha pedig a közel lakó barátaid közül tervezi el valaki, hogy minden héten eljár futni vagy más sporttevékenységet végezni, akkor érdemes vele tartanod! Együttes erővel ugyanis minden sokkal könnyebb és még biztathatjátok egymást a “nincs kedvem” napokon is!

  1. Ne add fel, inkább keress alternatívákat!

Ami pedig az összes tanács közül a legfontosabb, az az, hogy ne add fel a próbálkozást, hiszen minden ilyen folyamatnál türelmesnek és kitartónak kell lenni az eredmény elérése érdekében! Ha szeretnél átállni például a mindenmentes életmódra, és nem mindig van kedved vagy időd otthon sütni, akkor rendelj bátran mentes desszerteket az Édes Cukitól! 

Cukrászdánk ugyanis gondosan válogatott, mindenmentes alapanyagokból dolgozik, így a fogadalmad betartása is könnyebbé válik még akkor is, ha nincs időd vagy kedved az otthoni desszert elkészítéséhez. Ide kattintva tudod kiválasztani a több, mint 20-féle desszertünk közül a kedvencedet!

Megosztás

további Cikkeink