Tévhitek – Mentesen is ehetünk finomat!
Mi mindenre jó a kókusz és hányféle formában használhatod fel az étkezéseknél? Milyen előnyei vannak? Cikkünkből minden kiderül!

Tévhitek – Mentesen is ehetünk finomat!

A mentes étrend kapcsán számos tévhit kering az interneten, ami érthető is, hiszen az új dolgokkal szemben mindig kétségeket támasztunk. Azonban ha jobban utánajárunk, egyből ki is derül az igazság.

Ha szeretnénk mentesen étkezni nem kis kihívás előtt állunk, hiszen korábban nem használt alapanyagokat kell megismernünk és a mindennapjaink részévé tennünk.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk bármiről is, hiszen egy-egy klasszikus fogást könnyen újraalkothatunk, emellett pedig számos új receptet is elkészíthetünk!

Cikkünkben összegyűjtöttünk pár népszerű tévhitet, amit most szeretnénk megcáfolni, hogy kedvet csináljunk a mindenmentes ételek kipróbálásához!

#1. tévhit: A mentes étkezés egészséges

Ha a mentes étkezésre gondolunk könnyen eshetünk abba a hibába, hogy azt feltételezzük ez a fajta táplálkozás egészséges is. Ami persze egyrészt nagyon is igaz, hiszen a cukor és a liszt elhagyása, a szénhidrátok és a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának mellőzése jó hatással van szervezetünkre.

Emellett azonban érdemes odafigyelni a részletekre is!

A mentes étrend és életvitel kialakítása nagy feladat, hiszen az előtte hosszú évek alatt kialakult szokásokat kell felrúgnunk: új alapanyagokat és új elkészítési módokat kell elsajátítanunk. 

A mentes táplálkozás legnagyobb veszélye, hogy ezáltal könnyen egyoldalú étkezést alakíthatunk ki, ami károsan hathat egészségügyi állapotunkra. Amikor bizonyos hozzávalókat elhagyunk, kiemelten figyeljünk rá, hogy változatos, többféle módon elkészített ételek kerüljenek az asztalra.

#2. tévhit: A mentes ételek nem finomak

Talán ez a leggyakoribb tévhit, amivel a munkánk során és az interneten böngészve találkozunk, hogy a cukor-, liszt- és tejmentes desszertek egyáltalán nem finomak. Ez viszont nagy tévedés!

A mentes szó nem azt jelenti, hogy mentes az ízektől is, hiszen ezekben a desszertekben is ízben gazdag hozzávalókat használunk fel. A tejet növényi tejjel vagy kókusztejszínnel pótoljuk, a cukor helyébe más természetes édesítő alapanyagok kerülnek, mint az eritrit vagy a datolya.

Ezek segítségével semmiképpen sem kell attól tartanunk, hogy íztelen lesz a végeredmény, sok esetben egy-egy hagyományos desszert szinte megkülönböztethetetlen mentes változatát is meg tudjuk alkotni. Így nem kell lemondanunk egyik kedvencünkről sem!

Ha pedig nyitottak vagyunk az újdonságokra, sok gyümölcsben és növényi alapanyagokban gazdag desszertet kóstolhatunk meg.

#3. tévhit: Akkor is étkezz mentesen, ha nem vagy érzékeny

Többször tapasztaltuk már, hogy olyan vásárlóink is akadnak, akik egyébként nem szenvednek semmilyen orvosilag diagnosztizált ételintoleranciától sem. Ez persze egyáltalán nem gond, hiszen bárki fogyaszthat mentes ételeket, azonban van, amire érdemes ebben az esetben odafigyelnünk!

A tej- és tejtermék mentes sütemények tökéletesek a vegánok számára, akik nem fogyasztanak állati eredetű termékeket. A cukormentes édességek a cukorbetegek mellett, megfelelő alternatívát nyújtanak a diétázók vagy a sportolók számára is.

A gluténmentes ételek fogyasztása, a glutén elhagyása azonban az egészséges emberek számára könnyen hiánybetegséget okozhatnak!

A gluténtartalmú ételek és alapanyagok ugyanis B6- vitaminban, B12-vitaminban, B9-vitaminban és rostban gazdagok, ezek pedig elengedhetetlenül fontosak immunrendszerünk számára. Amennyiben gluténmentes étrendet követünk, ezek pótlására kiemelt figyelmet kell fordítanunk!

Cáfoljunk rá együtt a tévhitekre! 

Ha szeretnél kipróbálni pár mentes desszertet, akkor gyere el hozzánk vagy rendelj mentes süteményeket webáruházunkból!

Garantáltan nem ér majd csalódás!

Megosztás

további Cikkeink