Hogyan táplálkozzunk egészségesen a mindennapokban?
Mi mindenre jó a kókusz és hányféle formában használhatod fel az étkezéseknél? Milyen előnyei vannak? Cikkünkből minden kiderül!

Ha az interneten böngészünk akár egymástól teljesen ellentétes állításokat is találhatunk azzal kapcsolatban, hogy ki mit tart egészségesnek. A vélemények sokszor eltérőek, abban azonban mindenki egyetért, hogy törekedni kell az egészséges táplálkozásra. 

Árnyalja a képet ráadásul, hogy az emberek többségénél már a születés környékén kialakulhat valamiféle ételérzékenység vagy emésztéssel kapcsolatos allergia, betegség, ami tovább nehezíti a táplálkozási szokások kialakítását.

Emellett az életvitel is sokat számít: városban vagy vidéken élsz, mennyit mozogsz, miket eszel? Éppen ezért nehéz konkrét és általános javaslatot adni arra vonatkozóan, hogy mit érdemes enni. 

Cikkünkben azonban megmutatjuk, hogy hogyan táplálkozhatsz mégis egészségesen!

Ismerd ki a saját szervezeted!

Sportolsz? Vegán életmódot folytatsz? Esetleg rosszul vagy bizonyos ételek fogyasztása után?

Nem biztos, hogy rögtön valamiféle ételintoleranciára kell gyanakodni; mégis érdemes figyelni a tested jelzéseire. Ha megfigyeled, hogy milyen étel után érzed magad kellemetlenül, akkor ezeket könnyedén elhagyhatod az étkezésedből. 

Abban az esetben viszont, ha komolyabb tünetekkel szembesülsz, mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni és utána járni a problémának.

Emésztőrendszeri problémákkal jellemzően a gasztroenterológia foglalkozik, emellett kiegészítő vizsgálatok lehetnek a vérvétel és az ultrahang is. Ha pedig nem állami, hanem magánintézményben vizsgáltatnád ki magad, úgy a felsoroltak mellett a Foodtest pontosan kimutatja a problémás ételeket. 

Fontos az életmód – alakítsd magadhoz!

Az egészséged az első? A megfelelő étrend kialakításával tehetsz az egészséges mindennapokért, ehhez viszont neked is akarnod kell a változást. De mi a lélektani háttere annak, hogy a legtöbben nehezen állnak át az egészséges ételekre? 

Az emberek nagy része képtelen lemondani a kedvenc ételeiről, ráadásul azt hiszi, hogy az alternatív megoldások nem is olyan finomak, mint a cukortól és szénhidráttól telített verziók. Ez azonban téves gondolat. 

A mindenmentes és egészséges étkezés ma a fénykorát éli, rengeteg új alapanyag közül választhatunk, ami korábban nem vagy csak nehezen volt elérhető.

Ráadásul számos weboldalon böngészhetünk a témában, ahol ingyenes receptek is segítik az átállást. Érdemes utána olvasni egy-egy hozzávalónak is, hogy ne érjen minket csalódás a használata során. Mindez nagyban megkönnyíti a számunkra, hogy az egészséges életmód mellett le tudjuk tenni a voksunk.

Mindenmentes? Glutén, cukor és laktóz nélkül! 

Amennyiben valamilyen ételintoleranciában szenvedsz, úgy bizonyos élelmiszereket fel kell váltanod a gluténmentes, cukormentes vagy a laktózmentes verziókkal.

Viszont abban az esetben is érdemes szem előtt tartani ezeket az opciókat, ha csupán egészségesebben szeretnél étkezni. Ne feledd, akár már egyetlen egy hozzávaló egészséges alternatívával való kicserélése is változást jelent!

Mentes torták – mi elkészítjük helyetted!

Szerencsére ma már számos olyan cukrászda létezik, ahol ételérzékenység esetén is bátran ehetsz egy gondosan elkészített mindenmentes desszertet! 

Mi is ilyenek vagyunk, így ha nincs kedved otthon sütögetni, akkor gyere el hozzánk vagy rendelj mentes süteményeket webáruházunkból, amit személyesen vehetsz át cukrászdánkban! 

Válassz kedvedre 21-féle tortánk közül és lepd meg magad és a családod egy igazi mentes finomsággal!

Megosztás

további Cikkeink