Így készülj a Húsvétra mentes receptekkel!
Mi mindenre jó a kókusz és hányféle formában használhatod fel az étkezéseknél? Milyen előnyei vannak? Cikkünkből minden kiderül!

Nem egyszerű felkészülni az ünnepekre, hiszen a vendégek fogadása előtt számos teendőt el kell intézni. Ilyen például az ünnepi menü megtervezése, a takarítás, a díszítés, a bevásárlás és természetesen a főzés is. Ez már önmagában nagy odafigyelést igényel, de mi van akkor, ha valaki mindenmentesen étkezik a családban? Cikkünkben hoztunk néhány tippet, hogy ne legyen probléma a mindenmentes ételek elkészítése!

Sajtgolyócskák mediterrán salátaágyon

A mentes alapanyagoknak köszönhetően ma már könnyedén elkészítheted az olyan ételeket is, amelyek korábban nagyobb előkészületet igényeltek volna. Ilyen például a sajtgolyócska, amit a növényi sajtból is el tudsz készíteni, az íze pedig így is remek lesz! 

Hozzávalók: 

  • 20 dkg reszelt növényi sajt
  • 10 dkg barna rizsliszt
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1,5 evőkanál útifűmaghéj
  • 10 g tojáspótló
  • körülbelül 1,2 dl víz
  • zöldségek a körethez

Recept: 

A recept csupán annyi, hogy keverd, majd gyúrd össze az alapanyagokat egy tálban. Ezután szedd szét kisebb golyócskákra és süsd ki forró olajban. A friss mediterrán zöldségeket pedig vagdosd fel a megfelelő méretűre és helyezd el ízlésesen a tányéron. Erre tedd rá a kész sajtgolyócskákat és már tálalhatod is!

Tárkonyos csicseri-raguleves mindenmentes változatban

Ha már Húsvét, akkor legyen valami igazán ünnepi az asztalon! Tudtad, hogy a tárkonyos csirkelevest kiválthatod a tárkonyos csicseri-ragulevessel? Mutatjuk, hogyan!

Hozzávalók: 

2 kis konzerv csicseriborsó

1 nagyobb fej vöröshagyma

1,2 kg krumpli

0,4 kg sárgarépa

1 ek citromlé

egy kisebb adag citromhéj

1 tk só

2 tk sómentes levesfűszer

2 dl növényi tejföl

1 tk szárított tárkony

Recept: 

Tedd fel főni a csicseriborsót és főzd puhára. Közben hámozd meg és aprózd fel a krumplit, a hagymát és a répát. Egy leveses fazékban párold a hagymát üvegesre, majd mehet bele a felkockázott zöldség és a megfőtt csicseriborsó is. Engedd fel vízzel úgy, hogy éppen ellepje a zöldségeket, majd tedd bele a fűszereket és a sót. Ezután forrald fel majd födő alatt, alacsony fokozaton főzd még 40 percig. 

Ha ez megvan, akkor vegyél ki egy merőkanálnyit a leves levéből és add hozzá a növényi tejfölt, a citromhéjat és a citromlevet. Ezt egy külön tálkában turmixold össze, majd öntsd bele a levesbe, kevergesd át, add hozzá a tárkonyt és készen is vagy!

Mindenmentes desszertek

Ahhoz, hogy az ünnepi asztal teljes legyen, mindenképpen szükséged lesz mindenmentes desszertekre is. Ha nem szeretnél ezekkel kísérletezni, vagy éppen már így is rengeteg a dolgod, akkor mutatunk egy tippet! 

Az ÉdesCuki Cukrászdában gondosan válogatott, mindenmentes alapanyagokból készítjük el finomabbnál finomabb mentes tortákat. Így csupán ki kell választanod a 20-féle sütemény közül azokat, amelyeket szeretnél az ünnepi asztalon látni. Így elég csupán a főételeket megcsinálnod, mi pedig adjuk mellé a különféle ízű, igazán finom mentes desszerteket!

Csupán válaszd ki és rendeld meg a neked tetsző mentes desszerteket, majd vedd át személyesen a cukrászdánkban! Várunk szeretettel!

Megosztás

további Cikkeink