Mivel várd a mentesen étkező családtagodat Húsvétkor?
Mi mindenre jó a kókusz és hányféle formában használhatod fel az étkezéseknél? Milyen előnyei vannak? Cikkünkből minden kiderül!

A mindenmentes étkezésnél nem egyszerű az ünnepvárás. Ha neked is van olyan családtagod, aki valamilyen érzékenység vagy allergia miatt nem ehet meg bizonyos ételeket, akkor a legjobb, ha mindenmentes ételekkel várod. Hoztunk néhány receptet annak érdekében, hogy az ünnep mindenki számára ízletes ételekkel telhessen! Olvass tovább, ha szeretnél finom ételeket készíteni akkor is, ha mindenmentes recepteket keresel!

Avokádós tojáskrém előételként, de tojás nélkül

A Húsvét nem telhet el a különféle szószok, kencék, és krémek nélkül. Ilyen például az avokádós tojáskrém is, ami remek előétel lehet a mentesen étkezők számára, ugyanis a nevével ellentétben nem tartalmaz tojást. Hoztunk egy receptet, ami alapján a mindenmentes étrendet folytató vendéged is örülni fog az ínycsiklandó falatoknak!

Hozzávalók a mentes tojásfehérjéhez:

  • 200 ml növényi tej
  • 1 kk. agar-agar por
  • 1/2 kk. fekete só

Hozzávalók a mentes tojáskrémhez:

  • 1 közepes méretű avokádó
  • 100g kesudió
  • 1 kk. citromlé
  • 1 kk. mustár
  • 1,5 kk. fekete só
  • 1-2 ek. víz

Recept: 

Forró vízbe áztasd be egy órára a kesudiót, eközben forrald fel a növényi tejet a sóval és az agar-agar porral. Ezután öntsd ki egy fóliával kibélelt ételdobozba, és tedd be a hűtőbe. Miután készen van a kesudió, mosd át és turmixold le az avokádó húsával és a tojáskrémhez tartozó hozzávalókkal együtt. 

Ha száraznak látod a turmixolás után, akkor adj hozzá 1-2 ek. vizet, hogy kicsit krémesebb legyen. A hűtőben megszilárdult mentes tojásfehérjét vágd fel apró kockákra és keverd el a tojáskrémben. Tedd át egy szép tálalóedénybe és már mehet is az asztalra!

Mindenmentes pita – ha egy kicsit feldobnád az ünnepet!

A glutén-, cukor-, laktóz-, tojásmentes ételek között is találni olyan rendhagyó, mégis az ünnepi asztalra illő receptet, mint a mindenmentes pita. A mentes húsvéti ételek mellé akár kenyérpótlóként is jó lehet egy finom és egyszerűen elkészíthető pita. De mi a titok? 

Hozzávalók: 

  • 50 g barna rizsliszt
  • 50 g kölesliszt
  • 10 g bambuszrost liszt
  • 10 g útifű maghéj (psyllium)
  • 3 g gluténmentes sütőpor
  • 2 dl víz

Recept: 

Minden hozzávalót tegyél bele egy tálkába és dolgozd össze őket jó alaposan. Ezután oszd ketté a tésztákat, formázd gömbölyűre őket egyesével, majd lapítsd le őket. Készítsd elő a tespsit, tegyél bele sütőpapírt, tedd rá a két formázott tésztadarabot és 15-18 perc alatt süsd meg őket 180 °C-on. Fontos, hogy az idő felénél fordasd meg őket, hogy mindkét felük megfelelő barnára sülhessen!

Mindenmentes édességek

Cikkünkben próbáltunk megmutatni két olyan receptet, amelyek igazán hasznos részei lehetnek az ünnepi asztalnak akkor, ha mindenmentesen étkező vendéget vársz. Ha pedig szeretnél egy finom, mindenmentes desszertet is Húsvétra, de már nincs időd vagy kedved még a desszerteket is megcsinálni, akkor mutatunk valamit!

Az ÉdesCuki Cukrászda 20-nál is többféle mindenmentes süteménnyel vár! Egyszerűen csak válaszd ki és rendeld meg a szimpatikusnak tűnő mentes desszerteket. Így nem kell a sütéssel bajlódni. Gyere el hozzánk a belvárosba, és sorbanállás nélkül átveheted a rendelésedet. Várunk szeretettel!

Megosztás

további Cikkeink