A gyümölcs jótékony hatásai között szerepel, hogy amellett, hogy finom, rengeteg vitamint, ásványi anyagot és rostot tartalmaz.

Gyümölcs jótékony hatásai – Cseresznye

A cseresznye gyümölcsjótékony hatásai: 78-82 %-a víz, ezért nagyszerű vesetisztító és vértisztító. Az ízületi megbetegedések kiváló gyógyítója, mert csökkenti a vér húgysavszintjét. Káliumtartalma segít a normál vérnyomás fenntartásában, a zavartalan izomműködésben, az izomgörcsök megelőzésében. A melatonin tartalom miatt segíti a jó alvást is. A vitamin és béta-karotin tartalma miatt jót tesz a szemnek is.

Gyümölcs jótékony hatásai – Alma

Az almában, főleg a héjában található antioxidánsok segítenek megkötni a szabadgyököket, ezáltal rákmegelőző, gyulladáscsökkentő hatásuk van. A magas rosttartalomnak, főleg a pektin nevű anyagnak köszönhetően segítik az emésztést. A vékonybél falát bevonva csökkenti a gyümölcs jótékony hatásai közé tartozik, hogy a cukor felszívódását, így nagy szerepe van a koleszterin elleni harcban, és segít megküzdeni a cukorbetegséggel is.

Gyümölcs jótékony hatásai – Szeder

A szeder szintén kiváló antioxidáns, így nagyon jó gyulladáscsökkentő, rákmegelőző tulajdonságokkal rendelkezik. Ezen kívül a gyümölcs jótékony hatásai közé tartozik, hogy serkenti az agyműködést. Az oldhatatlan rostoknak köszönhetően szintén nagyon jól serkentik az emésztést. Nagyon alacsony cukortartalmának köszönhetően diétázók is bátran élvezhetik finom ízét. A K vitamin pedig segít megelőzni a vérrög képződést.

Gyümölcs jótékony hatásai – Körte

A körte kevésbé ismert jótékony hatása, hogy segít megszűntetni a torokfájást. A benne található kalcium a csontritkulás megelőzéséért felel, illetve a szívünk egészségéért is sokat tesz. Ezen kívül gyümölcs jótékony hatásai között van, hogy magas rosttartalma az emésztésünkre is jó, valamint a cukorbetegség megelőzésében is nagy szerepe van.