Ahogy a ruházkodásban, úgy a táplálkozásban is folyamatosan változik, és visszatér a régi divat. Mi, mint mindenmentes cukrászda, fontosnak tartjuk, hogy a mindenmentes étkezés előnyeiről minél többen tudhassanak.

Mindenmentes cukrászda – mindenmentes étkezés a boltokban

A mindenmentes táplálkozás a paleo, paleolit táplálkozás népszerűsödévéel kezdődött. Ebben a diétában a tejnek és a gluténnak nincs helye. A mindenmentes leginkább a gyakori allergénektől mentes élelmiszereket jelenti. Leginkább tej-, glutén- , hozzáadott cukor-, szója-, és tojásmentes ételekről van szó. Sokszor viszont állati eredetű alapanyagoktól mentesek is, azaz a vegán életmódba beilleszthetők. A mindenmentes táplálkozásba a mesterségek adalékanyagok, tartósítószerek és színezékek sem nagyon férnek bele. Aki mindenmentesen étkezik, nem jelenti azt, hogy megfoszt magától bármi finomságot, így neki is kijár egy mindenmentes cukrászda a közelében.

Mindenmentes cukrászda a táplálékallergiával küzdőknek

Mivel jótékony egészségügyi hatásai miatt már nem csak a táplálékallergiások táplálkoznak mindenmentesen, ezért egyre népszerűbb az üzletekben is a mindenmentes fogalom. Viszont ahhoz, hogy valóban jóízű, jó állagú mindenmentes ételt hozzunk létre, ami még jól is néz ki, nem is olyan egyszerű. Éppen ezért annak, aki táplálékintoleranciával küzd, annak felüdülés egy mindenmentes cukrászda, ha szülinapról vagy fontos eseményről van szó, de akkor is, ha csak szeretne beülni valahova a családdal, barátokkal. Tehát összességében a mindenmentes cukrászda leveszi a kísérletezés terhét a vállunkról, hogy a mindenmentes étel végeredménye ízletes legyen, megfelelő állagú, és még szép is.

Mindenmentes cukrászda – Nem csak divat

A különböző mentes élelmiszerekre észrevesszük, ha van igényünk, azzal, hogy figyeljük a testünk jelzéseit. Ha gyakran puffadunk, emésztési gondjaink vannak, kiütések jönnek elő a bőrünkön, esetleg sokat vagyunk fáradtak vagy rendszeresen fáj a fejünk. Ne féljünk, nem kell mellőznünk a finom falatokat és a jóízű beszélgetéseket, hiszen létezik mindenmetes cukrászda is.

Mindenmentes cukrászda - Származhat-e egészségügyi hátrány a mindenmentes étkezésből fakadóan?

A mindenmentes étkezés során egyedül arra kell figyelnünk, hogy ne billenjen át egy egyoldalú táplálkozásba. Maradjon meg a változatosság, csak természetesebb alapanyagokkal. Alapvetően mindenki maga dönti el, mit eszik, de ha kellemetlen tüneteink vannak attól, amit elfogyasztunk, érdemes kipróbálni a mindenmentes táplálkozást, azonban az sem egészséges, ha mindig sanyargatjuk magunkat és megfosztunk magunktól ételeket, amit megennénk. Ezért a mindenmentes táplálkozás kialakításához idő kell, hiszen ez egy életmód, amibe egy kialakult ízléssel vágunk bele, ez pedig nem változik meg olyan gyorsan. A mindenmentes cukrászda egy jó kezdőlöket, hiszen már kikísérletezett finomságokkal találkozhatunk.