Egy mindenmentes cukrászda helyszínén készült torta vagy sütemény egyik alap összetevőit, a gyümölcsöket a természet érleli, rengeteg jótékony hatásuk van.

Mindenmentes cukrászda – Őszibarack hatásai

Az őszibarack az izmok és a csontok ellátója, mivel rengeteg magnézium található benne, mellette pedig ideális arányban található meg a kalcium is, így azok felszívódása nagyon jó. A benne lévő magas boron tartalomnak köszönhetően növeli a férfi és női hormon szintjét a vérben. A szelén tartalma a pajzsmirigy normál működésének és egyensúlyának fenntartásában tölt be fontos szerepet. Ha az őszibarack magját is elfogyasztjuk, serkentjük a bélműködést és elősegítjük a normál emésztést. Az őszibarack kiváló a bőrünk egészségének, tisztulásának fenntartásához, illetve, ha száraz a bőrünk, valamint székrekedéses problémákra is. Mindenmentes cukrászda fontos kelléke nyáron.

Mindenmentes cukrászda – Ananász hatásai

Az ananászban található sok mangán a csontok, a bőr és a porcszövet felépítéséhez fontos nyomelem. A gyomor nyálkahártya normális működéséhez az ananászban lévő folsav járul hozzá. Az ananász előszeretettel alkalmazzák az emésztés segítésére, mivel magas bromelin enzimtartalma nagyban hozzájárul a fehérjék megemésztéséhez, valamint ez az enzim gyorsítja az izmok regenerációját is, az ízületek egészséges formájának megtartásában is segít, segíti a műtét utáni felépülést, nagyszerű probiotikus hatása van, és számos immunsejtünk termelődését fokozza, ezáltal erősíti a szervezet védekezőrendszerét. Tehát a bromelin enzimnek rengeteg jótékony hatása van, viszont ezek csak a nyers gyümölcsben hasznosulnak, hőkezelés hatására lebomlik ez az enzim. Fogyókúra idején nem csak az emésztés könnyítése miatt ajánlott, hanem a magas rosttartalma miatt, illetve amiatt is, hogy a az ananász szervezetünk általi feldolgozásával több kcal-t égetünk el, mint amennyi magában a gyümölcsben van. Egy mindenmentes cukrászda szintén szeretett alapanyagként tekint az ananászra.

Mindenmentes cukrászda – Sárgadinnye hatásai

A sárgadinnye nagyszerű fegyver a lázas és gyulladásos betegségek ellen. Magas béta-karotin és víztartalmának köszönhetően a bőr szépségéhez is hozzájárul. Fogyasztása javasolt, ha bélgyulladással, gyomorgörccsel, bélgörccsel küzdünk. Nőknél az erős menstruációban is segíthet. Egy mindenmentes cukrászda szeretettel alkalmazza akár ízesítéshez, akár dísztőelemként a sárgadinnyét.

Mindenmentes cukrászda – Szilva hatásai

A szőlő után a szilva az a gyümölcs, amit hazánkban leggyakrabban termelnek a gyümölcsök közül, hiszen rendkívül igénytelen növény. Köztudott, hogy a szilva nagyon jó székletlazító, beleket karbantartó gyümölcs magas rosttartalmának köszönhetően, viszont azt kevesebben tudják, hogy nátha ellen is kiváló „gyógyszer”, valamint a veseműködést is serkenti és a magas koleszterin szint csökkentésében is segíthet. Egy mindenmentes cukrászda szeretett alapanyaga és természetes édesítőszere a hazai szilva.