A gluténmentes étkezés nem csak divat, hanem valakinek kifejezetten az egészsége és az immunrendszerének a védekezőképessége múlik rajta. Ezért akinek meg kell vonnia magától az ilyen dolgokat, egy gluténmentes cukrászda nagyon előnyös lehet.

Gluténmentes cukrászda – Mik a gluténérzékenység jelei?

A gluténérzékenységet elsőként hasi panaszok szokták jelezni, de ezen felül számtalan tünet is jelentkezhet, amit nem is gondolnánk. Jelezheti fáradékonyság, bőrproblémák, viszketés, végtagok zsibbadása, ízületi- és izomfájdalmak, de akár a depresszió vagy a vérszegénység is köthető hozzá. Amennyiben kipróbáljuk a gluténmentes étkezést huzamosabb ideig, le tudjuk tesztelni, hogy jobban érezzük-e magunkat, ha pedig ebben az időszakban is vágyunk valami édességre, a gluténmentes cukrászda lehet a megmentő.

Gluténmentes cukrászda – Mikor szükséges ez a fajta étkezés?

Gluténérzékenységtől függetlenül is jó hatással lehet a gluténmentes étkezés a bélrendszer egészséges működéséhez, ami által a fogyás is egyszerűbb lehet és a sportteljesítményünk is növekedhet. Az autoimmun betegségeknek szintén enyhítheti a tüneteit. Ilyen az irritábilis bélszindróma (IBS), a pajzsmirigy alulműködés, a Crohn-betegség, a sclerozis multiplex és az 1-es típusú cukorbetegség vagy a lupus. A gluténmentes cukrászda ezeknél a panaszoknál megmentő lehet.

A gluténmentes cukrászda látogatás a fogyásban is segíthet

A lisztérzékenyek kezdték a gluténmentes étkezés jótékony hatásait élvezni először, hiszen náluk a gluténmentes étkezés súlyos következményekkel jár. A gluténérzékenység nem mindig kimutatható, van, amikor rejtett gluténérzékenységről beszélünk, mert a teszt nem mutatja ki, mégis vannak panaszaink gluténterhelésre. Egy gluténmentes cukrászda viszont garantálja, hogy nincs gluténnal szennyezve az alapanyag.

Gluténmentes cukrászda - Mit kell elhagynunk a gluténmentes étkezés során?

A gluténmentes étkezés nem egyszerű és rengeteg szervezést, odafigyelést igényel. A búza, az árpa, a rozs bármilyen formája tiltottnak számít, és az azzal érintkezett élelmiszer is. Mindenesetre egy gluténmentes cukrászda biztos, hogy keresztszennyeződés által sem enegedi meg magának a glutént a konyhában.