A mindenmentes étkezés során több hibát is elkövethetünk, amivel a fordítottját érjük el az életmódváltásnak. Egy mindenmentes cukrászda a közelünkben nagyon nagy segítség lehet, ha ilyen étkezést folytatunk.

A mindenmentes cukrászda – A mentes étkezés első lehetséges hibája

Ha túl sok húspótlót eszünk, mert túl sokszor ezzel próbáljuk meg pótolni a jól megszokott húst, rengeteg kémiailag előállított anyagot, tartósítószert és sót vihetünk be a szervezetünkbe. Az Édes Élet mindenmentes cukrászda alapja a természetes alapanyag.

A mindenmentes cukrászda – A mentes étkezés második lehetséges hibája

A gyümölcsök nagyon egészséges élelmiszerek, azonban, mint minden táplálék, ez is mértékkel fogyasztva fejti ki a jótékony hatásait. A magas cukortartalmuk miatt gyorsan éhséget okozhatnak. Éppen ezért érdemes valamilyen olajos maggal vagy lassan felszívódó szénhidráttal kiegészíteni, hogy lassítsuk a felszívódását.Egy mindenmentes cukrászda látogatása nem csak finom ízeket, hanem megfelelő tápanyagokat is jelent.

A mindenmentes cukrászda – A mentes étkezés harmadik lehetséges hibája

A túlzott fehérjebevitel szintén gyakori hiba lehet, ugyanis elhagyjuk a húst és a tejtermékeket, és gyorsan vissza szeretnénk pótolni a fehérjét. Ezzel együtt viszont a mértéket nem biztos, hogy jól tudjuk belőni, így a túlzott enegiabevitel által akár a túlsúly veszélye is fennáll. Kiváló fehérjeforrások a magvak, a teljes kiörlésű gabonák és a diófélék. A mindenmentes cukrászda kipróbálása után biztos, hogy nem leszünk olyan hamar éhesek.

A mindenmentes cukrászda – A mentes étkezés negyedik lehetséges hibája

Az étkezés túlzott egyhangúsága szintén olyan hibalehetőség, ami árt az egészségünknek. Fontos, hogy, ha mindenmentes étkezésre váltunk, legyünk kreatívak az étkezés során, merjünk kipróbálni új dolgokat a főzésben is. Ez ahhoz is vezethet, hogy nem élvezzük eléggé ezt az életmódot. Egy mindenmentes cukrászda látogatása új kapukat nyithat a mentes étkezés során.