A gluténmentes étkezés van, akinél létfontosságú ahhoz, hogy egészséges legyen. Ilyenkor, ha megkívánunk valami édességet, nagyon előnyös lehet egy gluténmentes cukrászda.

Gluténmentes cukrászda – a gluténmentes étkezés

A gluténérzékenységet nagyon fontos idejében észrevenni, ugyanis a tápanyagok felszívódását, az egész immunrendszerünk védekezőképességét befolyásolhatja. Ezt jelezhetik hasi panaszok, bőrproblémák, fáradékonyság, viszketés, ízületi- és izomfájdalmak, végtagok zsibbadása, sőt akár a vérszegénység vagy a depresszió is lehet egy tünete. Az alapján is tudjuk „tesztelni” az érzékenységet, hogy kipróbáljuk a gluténmentes étkezést. Ebben nagy segítség lehet egy minőségi gluténmentes cukrászda.

Gluténmentes cukrászda – A glutén elhagyása és a fogyás

A gluténmentes étkezés elkezdése akár a fogyásban is segíthet, amennyiben kicsit érzékenyek vagyunk a gluténra. Annak, aki gluténérzékeny, súlyos hasi panaszokkal járhat a glutén fogyasztása. Viszont azt is tudni kell, hogy a gluténérzékenység sokszor rejtett, azaz a teszt nem mutatja ki. A gluténmentes cukrászda látogatása biztos, hogy nem okoz gondot, ráadásul mivel süteményeink mindenmentesek, a vonalainkra és egészségünkre is vigyázhatunk.

Gluténmentes cukrászda – Miben van glutén?

A gluténmentes élet nem egyszerű, ezért tényleg megmentő lehet egy gluténmentes cukrászda. Glutént tartalmaz a rozs, az árpa, a búza és ezek bármilyen formája. Eze felül a bármelyikkel való érintkezés sem megengedett az elfogyasztott ételek során.

Gluténmentes cukrászda – Nem csak gluténérzékenyeknek

A bélrendszer egészségéhez akkor is hozzátesz a gluténmentes étkezés, ha nem vagyunk gluténárzékenyek. Ezáltal növekedhet az energiaszintünk, a sportteljesítményünk, valamint a testsúly is normalizálódhat. Az autoimmun betegségek tüneteit is enyhítheti a gluténmentes étkezés, mint a Crohn-betegség, az irritábilis bélszindróma (IBS), a sclerozis multiplex, a lupus, az 1-es típusú cukorbetegségvagy a pajzsmirigy alulműködés. A gluténmentes cukrászda tehát bárki által látogatható.