Az örök klasszikus édesség, a sokak által hőn imádott nagy kedvenc, ami jóban-rosszban velünk van: a csokoládé.

Miért szeretjük annyira a csokoládét?

Adódik azonban a kérdés, hogy miért is szeretjük olyan nagyon a csokoládét? A kutatók szerint már a csokoládé illatát megérezve is úgynevezett „boldogsághormont” kezd el termelni a szervezetünk, ezért is érezzük azt, hogy jólesik a csokoládéfogyasztás, akár rossz, akár kicsattanó jókedvünk van.

Emeli a szerotonin szintet

A szerotonin hiánya depresszió és különböző pánikbetegségek létrejöttéért felelhetnek, erre nyújthat tökéletes megoldást néhány kocka csokoládé, ami egyértelműen emeli ennek az anyagnak mennyiségét szervezetünkben. Egy-egy rohanósabb vagy zűrösebb napon ajándékként hathat egy szelet csokoládé, hiszen nyugtató hatással is bír ez az édesség.

Megóv a szív- és érrendszeri betegségektől

A csokoládé legfőbb alapanyaga a kakaó. A csokoládék között a legmagasabb kakaótartalmú termékek számítanak a legegészségesebbnek, ami nem is véletlen. A kakaó több nagyon fontos fenolt is tartalmaz, ezáltal egyértelműen csökkenti a koleszterinszintünket, s megvéd a szív-érrendszeri betegségektől.

Tanuláshoz csokoládé

A csokoládé gyorsan és könnyen felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, ezáltal azonnali energiaforrást szolgáltat szervezetünknek. A sportolóknak nagy segítséget jelenthet, hiszen kedvezően befolyásolja az agyműködést, nő a szellemi teljesítőképességünk is. Nem véletlen, hogy a dietetikusok és az orvosok egy kocka csokit ajánlanak a nagyobb vizsgák és megmérettetések előtt.

Látogassanak el cukrászdánkba, ahol rengeteg csokis finomság várja vendégeinket!