A mogyoró egyik legnagyobb előnye, hogy rengetegféle módon fogyasztható. A mogyoró nagy szerelmesei nap mint nap nagy élvezettel rágcsálják ezt az igen egészséges finomságot. Adódik azonban a kérdés, hogy mitől olyan egészséges a mogyoró?

Hol terem a mogyoró?

A mogyoró Földünk mérsékelt övezeteiben elhelyezkedő országaiban és területein érzi magát a legjobban, ezeken a helyeken éli mindennapjait. Amikor meghalljuk a mogyoró kifejezést sokunk előtt egy földimogyoró képe rémlik fel, pedig a kettő közel sem ugyanaz. A mogyoró gyakori jelenség erdeinkben vagy fás övezeteinkben, sokunk számára mindennapi látvány, s lehet, hogy pont ez az oka annak, amiért nem is értékeljük igazén ezt a csemegét.

Mitől egészséges a mogyoró?

A mogyoró egy rendkívül tápanyagdús rágcsálnivalónk, hiszen telis-tele van ásványi anyagokkal, fehérjével és különböző nagyon fontos, az egészséges élethez elhanyagolhatatlan vitaminokkal. Vendégeink nagy szerencséjére jó néhány mogyorós süteményt találhatnak az Édes Élet Cukrászdában, hiszen egészséges süteményeinkkel igyekszünk elősegíteni a helyes táplálkozás és életmód kialakulását vásárlóinknál.

Ehetjük bárhogy!

Ahogy azt az előzőekben említettük, a mogyoró egyik elévülhetetlen érdeme, hogy gyakorlatilag bárhogy fogyaszthatjuk. Ha úgy tartja kedvünk, csipegethetjük nyersen, de megtalálhatjuk különböző édességekben és süteményekben is. A konyhában valamivel jártasabbak számára ismerős lehet a mogyoró olaja is, amivel kedvünk szerint ízesíthetjük ételeinket.

Mogyorós édességek az Édes Élet Cukrászdában!

Cukrászdánk az egészséges életmód elkötelezett híve, így nem maradhatnak ki repertoárunkból a különböző mogyorós édességek és sütemények sem. A mogyoró szerelmesei kedvükre válogathatnak isteni finom mogyorós süteményeink közül, megígérhetjük, hogy nem fognak csalódni. Ki az, aki a mogyoró előbb felsorolt jótékony hatásainak megismerése után ne akarna megkóstolni egy mogyorós édességet?