Az éghajlatváltozás pusztítja a csokoládét. A „Chocogeddon” kampány célja, hogy bemutassa az éghajlatváltozás csokoládé-ellátási láncra gyakorolt ​​hatását. 

Csoki állatok

A kampány négy olvadó csokoládéállatot mutat be, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás kakaófákra gyakorolt ​​hatására. A Fairtrade Finland szerint a csokoládé 2050-re eltűnhet, vagy ritka luxuscsemegévé válhat, mert a szakemberek azt jósolják, hogy a növekvő globális hőmérséklet hatással lesz a kakaónövényekre, és arra kényszeríti a gazdálkodókat, hogy hagyjanak fel üzletükkel, vagy váltsanak nyereségesebb növényekre .

Csokokládétermelők

Néhány csokoládétermelő ország több, mint 2 °C-os hőmérséklet-emelkedést tapasztalhat a tudósok szerint. A finn cég által tervezett és kivitelezett kampány további célja, hogy növelje a tisztességes kereskedelem tanúsításának tudatosságát és megértését a fiatalabb közönség körében, amelynek nyilvánvaló célja a Fairtrade csokoládéval készült csokoládé termékek eladásának növelése.

A csokoládé eltűnése

Négy rövid videó készült egy olvadó csokoládé havas bagolyról, majomról, afrikai elefántról és egy békáról, ami a föld felmelegedését szimbolizálja és annak környezetre gyakorolt ​​hatását. Az állatokat azért választották ki, mert az összes vadon élő állatok sorsát képviselik az ökoszisztémák minden típusában.

A csokoládé szerelmesei

A csokoládé szerelmeseinek tökéletes hely lehet cukrászdánk, hiszen rengeteg csokoládés édesség közül válogathatnak vendégeink. A csokoládé az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásairól korábbi cikkeinkben olvashatnak az érdeklődők. A környezetvédelem nagyon fontos téma napjainkban, így mi is szeretnénk felhívni figyelmét erre Olvasóinknak.