Tudta, hogy az édességek olyan pozitív tulajdonságokkal bírnak, amelyek miatt időről-időre igenis érdemes beilleszteni étrendünkbe őket? Ha nem, de kíváncsi rájuk, olvasson tovább!

A desszertek tele vannak tápanyagokkal

Oka van annak, hogy a testünk időnként finom desszertekre vágyik. Az alacsony szénhidráttartalmú étrendek gyakran figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy a szénhidrátok nélkülözhetetlen tápanyagok a szervezet számára. Ráadásul az olyan édességek, mint  az étcsokoládé, tápanyagokban gazdagok, amelyek szükséges vitaminokat, rostokat és antioxidánsokat biztosítanak az egészséges élethez.

A desszertek boldogabbá tesznek

Harapott már úgy bele kedvenc desszertjébe, hogy azonnal úgy érezte, hogy a boldogság öntötte el? Ez az érzés valóságos. Azok az ételek, amelyekben természetesen magas a szénhidráttartalom, segítik az agyat és a testet olyan vegyi anyagok (például szerotonin) előállításában, amelyek hozzájárulnak az általános érzelmi jóléthez. Használja ki teljes mértékben ezt a biológiai folyamatot, ha megengedheti magának, és élvezze kedvenc édességét bűntudat nélkül. 

A desszert fogyasztása javíthatja a súlykontrollt

Az édesség utáni vágy a diéták egyik legfőbb oka. Amikor egy átlagos felnőtt abbahagyja a desszertek fogyasztását, javulást tapasztalhatnak rövid távú fogyókúrás céljaikban. Azok a felnőttek, akik megengedik maguknak az édességeket időnként és tápláló étrendet választanak, nagyobb eséllyel érhetnek el hosszú távú sikert a fogyásban. 

A desszertek remek lehetőséget kínálnak arra, hogy több gyümölcsöt vegyünk be az étrendünkbe

A gyümölcs, amint azt mindannyian tudjuk, elengedhetetlen része a napi tápanyag-bevitelnek, mert egészséges és erős immunrendszert biztosít. Sajnos gyakran előfordul, hogy nem kapjuk meg a szükséges adagot az életerőt adó gyümölcsökből. Ne féljünk kreatív megoldásoktól; a csokoládéval borított eprektől kezdve a vanília és mangó turmixokig rengetegféle egészséges édesség közül választhatunk, elég körülnézni honlapunkon vagy cukrászdánkban.