A cukor táplálja a káros baktériumokat a fogainkon, és olyan savat hoz létre, amely lerombolja a fogzománcot. Ez sérüléseket és végül lyukakat okoz a fogakon, ezért érdemes korlátozni a családunk által fogyasztott cukros ételek és italok mennyiségét. De vajon minden édesség ilyen rossz hatással van a fogazatunkra? Nem feltétlenül.

A tejcsokoládé tej és cukor adalékanyagok kombinációját tartalmazza, amelyek hozzájárulhatnak a fogszuvasodáshoz, míg az étcsokoládé nem tartalmazza ezeket az összetevőket. Ezenkívül az étcsokoládé polifenolokat tartalmaz. A polifenolok természetes vegyi anyagok, amelyek korlátozzák a baktériumok felhalmozódását. A polifenolok segítenek megakadályozni a baktériumok savas támadásait, egészségesen megtartva ezzel a zománcot. Ha esetleg mégsem bírja csokoládé nélkül, akkor természetes, legalább 70% kakaótartalmú étcsokoládét keressen a boltok polcain.

Gyümölcsök

A gyümölcs sokkal egészségesebb módon elégíti ki az édesség utáni vágyunkat. Igazság szerint néhány gyümölcs megtisztítja a fogainkat, amikor megesszük őket. Magas rosttartalma miatt az olyan gyümölcsök, mint az alma, az eper és a gránátalma, javítják a fogak minőségét. Ezen gyümölcsök fogyasztása segít a lepedék felhalmozódása elleni küzdelemben, valamint eltávolítja az ételmaradékokat, amelyek károsíthatják a fogak felületét.

Citrusfélék

Léteznek azonban olyan gyümölcsök, amelyek károsíthatják a fogainkat. A citrusfélék, mint a narancs, a grapefruit, a citrom és a mandarin nagy mennyiségű savat tartalmaznak, ami fogzománc eróziójához vezethet. Ezért, ha valamilyen citrusfélét fogyaszt, mindenképpen öblítse ki a száját vízzel, hogy eltávolítsa a sav felhalmozódását szájüregéből.

Édes Élet Cukrászda

Ha Ön az egészséges édességeket részesíti előnyben, akkor mindenképpen nézze meg tortaválasztékunkat. Édességeinkkel nem csak fogait óvhatja, hanem egészségét és alakját is egyaránt. Legyen szó szülinapról, névnapról vagy bármilyen más ünnepi összejövetelről, forduljon hozzánk bizalommal, készséggel állunk rendelkezésére!