A cukor kellemes dolog, de rengeteg pusztítást okozhat a fogainkon.

A szájban lévő baktériumok elfogyasztják a cukrot, így idővel fogkő alakulhat ki fogainkon. Minél tovább marad a cukor a szájban, annál hosszabb ideig kell dolgozniuk a baktériumoknak, így a rágós cukorkák, amelyek a szánkban maradnak, rendkívül ártalmasak lehetnek. A fogorvosok azt javasolják, hogy minden cukros édesség elfogyasztása után mossunk fogat.

A legújabb csokoládé

Ezt az új rubincsokoládét a tej, a sötét és a fehér csokoládé után negyedik típusú csokoládéként forgalmazzák, de ez nem igazán pontos. A fehér csokoládé technikailag egyáltalán nem csokoládé, mivel nem tartalmaz kakaó szilárdanyagot. Ehelyett kakaóvajból készül, hozzáadott cukorral és aromákkal (általában vaníliával).

Az édességek új generációja

Az Édes Élet Cukrászdának mindig is szívügye volt az egészséges, természetes és kitűnő minőségű édességek és sütemények népszerűsítése, így hihetetlenül jó érzés szembesülni az édességipar megújulásáról szóló híreket. Egyre több cukorgyártó cég megszünteti a mesterséges színezékeket és ízeket, még a leghíresebb és legismertebb cukorkáikból is.

Csokoládéfogyasztás

Lehet, hogy a csokoládé finom, de nem kiskedvence számára. A csokoládé tartalmazza (csakúgy, mint a tea, a kóla és az açaí bogyók) a teobromin nevű vegyületet, amely káros lehet háziállataira. Fontos, hogy kutyáját (különösen a kiskutyákat) tartsa távol minden csokoládétól. Ha mégis valamilyen úton módon csokoládéhoz fér kisállata és azt el is fogyasztja, figyelje a viselkedését, mert a csokoládé nagy mennyiségben megbetegítheti a házikedvenceket.