A következő néhány sorban a torták néhány érdekességéről olvashatnak kedves Látogatóink.

Az első születésnapi tortákról úgy hírlik, hogy Németországból érkeztek, ahol születésnapi tortákat készítettek a gyermekek számára a születésnapjuk megünneplésére. Az első torták azonban nem azok a finom, édes, marcipánnal bevont sütemények voltak, amelyeket manapság megszoktunk. A sütemények sokkal inkább hasonlítottak a kenyérre és meglehetősen durva állagúak voltak!

A születésnapi tortákon lévő gyertyák eredete

Önök is szoktak gyertyát gyújtani a szülinapi tortákon? A legenda szerint a süteményeken lévő gyertyák használata az ókori Görögországban kezdődött, ahol Hold alakú süteményeket készítettek a Hold istennőjének, Artemisznek. A gyertyák visszatükrözték a holdfényt, miközben a füst Artemisz felé emelte a hívők imáit. A pletykák szerint emiatt „kívánunk”, amikor a születésnapi tortákon elfújjuk a gyertyákat.

A világ legnehezebb tortája

Ön szerint mekkora lehetett a világ legnehezebb születésnapi tortája? 50, 100, esetleg 300 kilogramm? A világ egyik legnagyobb születésnapi tortája Las Vegas százéves születésnapjára készült. Az ünnepléshez torta készült, amelynek súlya 6,18 tonna volt. Ez majdnem az afrikai elefánt súlya! Képzeljük csak el, hány édesszájú ember lakott ebből a tortából jól!

Gyertyák a tortán

A New York-i Sri Chinmoy Center birtokolja a legtöbb születésnapi gyertya Guinness-rekordját, amely több, mint 70 000 gyertyát gyújtott meg. Sajnos a nagy mennyiség miatt a szervezők nem tudták elfújni a gyertyákat, így egy tűzoltó készülék segítségével sikerült eloltani a rengeteg gyertyát! Ebben az esetben a gyertyák száma nem egészen egyezett meg az eltelt évekkel, Sri Chinmoy Center 85. születésnapját ünnepelte ebből az alkalomból.