Mit tud az első születésnapi torták megjelenéséről?

A 17. században a születésnapi torták egyre gyakoribbá váltak és olyan formát öltöttek, ahogyan ma ismerjük őket. A gyönyörű alkotásokat csak a felsőbb osztály engedhette meg magának, mivel az összetevők annyira drágák voltak. Csak a 18. században terjedtek el születésnapi torták az egész társadalom körében, az összetevők árának csökkenésével nőtt a kereslet.

A tökéletes torta

Mindenkinek megvan a kedvenc süteménye, amelyből bármikor, bármennyit képes lenne megenni. De gondolkozott már azon, hogy melyik sütemény lehet a legszélesebb körben kedvelt? A születésnapi tortákhoz visszatérve, vajon milyen ízű lenne az ideális születésnapi torta? Nos, a kutatások szerint a legnépszerűbb választás a csokoládé.

Gyertyák a tortán

Önök is szoktak az ünnepelt korával megegyező számú gyertyát gyújtani tortáján? Valószínűleg igen, hiszen elég elterjedt ez a szokás kis hazánkban. Ez a hagyomány állítólag Németországból származik, ahol az volt a meggyőződés, hogy a gyertyák meggyújtása a születésnapot megelőző évek megünneplésére a jövőben hosszú élethez vezet.

Születésnapi torta

Ha már ennyi időt szót ejtettünk a születésnapi tortákról, adódik a kérdés, hogy van -e a családjában olyan, akinek a közeljövőben lesz a születésnapja? Az Édes Élet Cukrászda tortái és süteményei az egészségmegőrzés és a minőség jegyében készülnek. Amennyiben vészesen közeleg valamelyik szerettének születésnapja, forduljon hozzánk bizalommal, készséggel állunk rendelkezésére!