Rengetegen fogyasztunk kávét mindennapjainkban, de tudjuk -e pontosan, hogy milyen pozitív hatásai vannak egészségünkre?

A kávé növeli energiaszintünket. Ez azért van, mert a kávé koffeint tartalmaz - a világ leggyakrabban fogyasztott pszichoaktív anyagát. Miután megittuk a kávét, a koffein felszívódik a véráramban. Az agyban a koffein blokkolja az adenozint. Amikor ez megtörténik, megnő az egyéb neurotranszmitterek, például a noradrenalin és a dopamin mennyisége, ami az idegsejtek fokozottabb működéséhez vezet.

A kávés torták segíthetnek a zsírégetésben

A kávés édességekben található koffein szinte minden kereskedelmi zsírégető kiegészítő egyik alkotóeleme. Ez egyike azon kevés természetes anyagnak, amelyek bizonyítottan segítik a zsírégetést. Számos tanulmány kimutatta, hogy a koffein 3–11% -kal növelheti az anyagcserét. Más tanulmányok azt mutatják, hogy a kávé akár 10% -kal növelheti a zsírégetést.

A kávés sütemények javíthatja a fizikai teljesítményt

A koffein stimulálja az idegrendszert, jelezve a zsírsejteknek a testzsír lebontását, de emeli az adrenalin szintjét is a vérében. Az adrenalin hormon felkészíti a testet az intenzív fizikai megterhelésre. Ezeknek a hatásoknak a figyelembevételével nem meglepő, hogy a koffein átlagosan 11–12% -kal javíthatja a fizikai teljesítményt.

A kávés édességek csökkenthetik a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát

A 2-es típusú cukorbetegség súlyos egészségügyi probléma, jelenleg világszerte emberek millióit sújtja. Jellemzője az inzulinrezisztencia okozta megemelkedett vércukorszint. Valamilyen oknál fogva a kávéfogyasztóknál jelentősen csökken a 2-es típusú cukorbetegség kockázata. Tanulmányok figyelték meg, hogy azoknak az embereknek, akik rendszeresen fogyasztanak kávét, 23–50% -kal alacsonyabb a betegség kialakulásának kockázata.

Kóstolja meg kávés tortánkat és tegyen egy lépést egy egészségesebb életmód felé!