Akár friss, akár fagyasztott, nem tagadható, hogy az eper egészséges ütést tartalmaz.

Az eper antioxidáns tulajdonságai elősegíthetik a szürkehályog megelőzését, ami idősebb korban vaksághoz vezethet. A szemünknek C-vitaminra van szüksége, ami megvédi a nap erős UV-sugarainak való kitettségétől, amelyek károsíthatják a szemlencsét. A C-vitamin szintén fontos szerepet játszik a szem szaruhártyájának és retinájának erősítésében.

Epres torta a rák ellen

A C-vitamin az egyik olyan antioxidáns, amely segíthet a rák megelőzésében, mivel az egészséges immunrendszer a szervezet legjobb védője. Az eperben megtalálható ellagsav rákellenes tulajdonságokat mutat. Az eper antioxidánsokat, luteint és zeathancinokat is tartalmaz. Az antioxidánsok a szabadgyökök megsemmisítői és semlegesítik a sejtjeinkre gyakorolt negatív hatásokat.

Az eper csökkenti a koleszterinszintet

A szakértők szerint a szívbetegség az egyik vezető halálok napjainkban. Az ellagsav és a flavonoidok olyan antioxidáns hatást fejthetnek ki, amely különféle módon kedvezhet a szív egészségének. Az egyik módszer magában foglalja az alacsony sűrűségű lipoproteint, amely segít a nem megfelelő koleszterinszint vérben kifejtett hatásának ellensúlyozását.

Az epres sütemények szabályozzák a vérnyomását

A kálium segíthet a vérnyomás szabályozásában, sőt segíthet a magas vérnyomás csökkentésében azáltal, hogy pufferként működik a nátrium negatív hatásaival szemben. Az eper ezen előnyei a gyulladás és a magas vérnyomás csökkentésére gyakorolt ​​hatásuknak köszönhetően az egyik leghasznosabb gyümölccsé teszik az epret a magas vérnyomás elleni harcban. Kóstolja meg epres tortánkat és tegyen egy lépést az egészségesebb holnapért.