Új év, új életmód – így könnyítsd meg az életmódváltást!
Mi mindenre jó a kókusz és hányféle formában használhatod fel az étkezéseknél? Milyen előnyei vannak? Cikkünkből minden kiderül!

Az életmódváltás nem mindig egyszerű, azonban vannak olyan módszerek, amelyek segíthetnek ebben a folyamatban. Érdemes először is meghatározni a konkrét céljaidat és ezeket kisebb részekre bontani az eredmények elérése érdekében. De mi minden könnyítheti meg az életmódváltást? Cikkünkben kitérünk rá!

Válassz hozzád illő mozgástípust!

Valószínűleg nincs is olyan ember, akinek ne szerepelne az újévi fogadalmai között a több mozgás vagy a sport elkezdése. Sokan azonban el sem kezdik a fogadalom teljesítését, vagy néhány alkalom után abbahagyják a sportot, hiszen fárasztó, nyomasztó és csak nyűgnek érzik. 

Jó hír lehet számodra, hogy mindenkinek megvan a saját sportneme, amiben jól érzi magát, így ha nem ismered ezt, akkor mindenképpen érdemes megkeresni. Íratkozz be táncra, jógára, valamilyen harcművészetre, focira, kosárlabdára vagy csak asztaliteniszre, és figyeld meg, hogy hová mész a legszívesebben. Ez lesz ugyanis a te sportod és ezzel az életmódváltást is megkönnyítheted!

Meditálj és pihenj jól!

Minél stresszesebb az életed és minél kevesebben vagy rosszabbat alszol, annál jobban romolhat az egészségi állapotod is. Ha az újévi fogadalmaid között szerepel a nyugodtabb életmódra váltás, de nem tudsz kiszabadulni a jelenlegi helyzetedből, akkor mutatunk egy remek módszert!

Érdemes elsajátítani néhány meditációs technikát, így szellemileg és lelkileg is felfrissülhetsz. A módszer lényege az, hogy napi szinten adott időre kitisztítod a fejedben lévő gondolatokat, segítesz a testednek több oxigénhez jutni a légzőgyakorlatokkal és végre megpihenhetsz a sok rohanás után. Így az alvásminőséged is rengeteget javulhat és kipihentebben alszol majd. 

Az új szokások kialakítása tehát nagyon fontos, mivel a rendszeres gyakorlással ellenállóbbá válhatsz a mindennapos stresszes helyzeteknek akkor is, ha nem tudsz változtatni a környezeteden.

Hagyd el az alkoholt és a dohányzást!

Tudjuk, hogy ez nem könnyű, de újévi fogadalomként az életmódváltás részét képezi. Amennyiben több sikertelen próbálkozásod is volt már, úgy érdemes valamilyen helyettesítőt találni a függőséget okozó termékek helyett. Így könnyebbé válik a leszokás és idővel már hiányozni sem fog!

Életmódváltás könnyedén a mentes ételekkel!

Amennyiben úgy döntöttél, hogy valamilyen ételérzékenység miatt szükséged van arra, hogy mentes ételeket egyél, akkor szerezz be egy jó receptkönyvet. Emellett érdemes kiválogatnod és elajándékoznod azokat az élelmiszereket, melyek valamilyen érzékenységet okozó anyagokat tartalmaznak. Így könnyedén jut majd hely a mentes alapanyagoknak, így nem lesz kérdés, hogy miből főzz vagy süss majd, amikor megéhezel. 

Félsz, hogy kimaradnak a desszertek a mindenmentes életmódváltás miatt? Ne aggódj, hiszen léteznek már mindenmentes desszertek is, így nem maradsz ki a jóból. Ha nincsen kedved vagy időd sütni, esetleg félsz attól, hogy elrontod a bonyolultabbnak tűnő tortákat vagy süteményeket, akkor más lehetőséged is van az élvezetek pótlására!
Cukrászdánkban több, mint 20-féle édesség közül választhatsz, melyek mindegyike mentes alapanyagokból készül. Így büntetlenül nassolhatsz te is, ráadásul minden desszertet a lehető legfinomabbra készítünk el. Tudtad, hogy rendelni tudsz mentes desszerteket az Édes Cukitól?

Megosztás

további Cikkeink